Duitsland: Schloss Nymphenburg: Marstallmuseum, München

Met zijn rijke collectie is het Marstallmuseum een ​​van de belangrijkste hofstalmusea ter wereld. Het is gevestigd in de historische paardenstallen in het zuidelijke Cavaliers’-gebouw van Nymphenburg Palace. Dit gebouw, dat in 1740 onder keurvorst Karl Albrecht werd voltooid, werd vroeger gebruikt voor het stallen van de meest waardevolle paarden tijdens de zomermaanden. In de winter werden de prinselijke paarden en koetsen ondergebracht in de hoofdstallen en het koetshuis op de Marstallplatz bij de residentie van München.

In 1923 werd in de voormalige hofmanege van Klenze het eerste Marstallmuseum geopend. Eind 1939 werd de collectie overgebracht naar Slot Nymphenburg en na de vernietiging van het omvangrijke hofstallencomplex in het centrum van München werd in 1950 het huidige Marstallmuseum geopend.

Met meer dan veertig representatieve rijtuigen en sleeën van de Wittelsbachers documenteert het museum driehonderd jaar prinselijke koetsbouw en reis- en rijcultuur. Het paradepaardje van het museum is lange tijd de kroningskoets van keizer Karl VII geweest, een van de mooiste staatskoetsen in Franse rococostijl. De 19e-eeuwse staatsvoertuigen van koning Ludwig II zijn het hoogtepunt van de vele Wittelsbacher-galakoetsen en sleeën die tentoongesteld worden. Prachtige harnassen, mooie rijuitrusting en historische foto’s brengen de reiscultuur van het hof tot leven. Een nieuw ontworpen ruimte in het museum schetst ook de ontwikkeling van de hofstallen van München van de 16e tot het begin van de 20e eeuw, met de nadruk op de mensen die hier ooit werkzaam waren.

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Duitsland, Pictures MünchenTags , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close