Duitsland: Schloss Nymphenburg: Magdalenenklause, München

Het derde paviljoen op het paleisterrein, gebouwd door Joseph Effner, is de Magdalenenklause (Magdalena Hermitage), gelegen ten noorden van de Grand Parterre en gebouwd tussen 1725 en 1728. Keurvorst Max Emanuel heeft de voltooiing van het gebouw niet meegemaakt. Het werd afgewerkt door zijn zoon, keurvorst Karl Albrecht.

De Magdalenenklause is opgevat als de woonruimte van een kluizenaar en staat in een klein, “overwoekerd” bos. Gebouwd met tegels en deels gepleisterd, ziet het er van buiten uit als een ruïne. Scheuren in het metselwerk en afbrokkelend pleisterwerk herinneren aan de kwetsbaarheid van al het aardse. Het gebouw met één bouwlaag heeft een rechthoekige plattegrond. Op de hoeken van het oostfront bevinden zich ronde torentjes.

Het zuidelijke deel van de Hermitage omvat de grotkapel van St. Maria Magdalena en een soortgelijke grotingang. In het noorden bevinden zich de keurvorstenhuizen, die bestaan ​​uit monastieke sobere kamers met eikenhouten lambrisering “à la Capucine” en versierd met kopergravures.

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Duitsland, Pictures MünchenTags , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close