Oostenrijk: Weltmuseum, Wenen

Het Weltmuseum Wien is een van ’s werelds toonaangevende etnografische musea, gevestigd in het Hofburgpaleis aan de Ringstrasse in Wenen. In 14 verschillende tentoonstellingszalen ligt de nadruk op unieke cultuurschatten uit de hele wereld. Het doel is om de culturele diversiteit, verhalen en levenswijzen op een onderhoudende manier aan de bezoekers over te brengen. De hoogtepunten van het museum vertegenwoordigen meer dan 500 jaar verzamelen op hoog niveau door de Habsburgers – onder andere voorwerpen uit het rariteitenkabinet van keizer Rudolf II, de unieke Mexicaanse hoofdtooi van veren van Moctezuma II, de wereldberoemde verzameling van James Cook, en voorwerpen uit de hele wereld.

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Oostenrijk, Pictures WenenTags , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close