Oostenrijk: Votifkirche, Wenen

De Votivkirche is een kerk in Wenen nabij de Ringstraße. Het is een van de belangrijkste neogotische bouwwerken ter wereld. Op 18 februari 1853 pleegde een verwarde kleermaker een aanslag op keizer Frans Jozef I van Oostenrijk. De aanslag mislukte en om dit te herdenken werd er een collecte gehouden voor de bouw van een votiefkerk nabij de plaats van de aanslag. De bouw van de kerk stond onder leiding van architect Heinrich von Ferstel, die een neogotisch gebouw ontwierp met een voorgevel met twee 99 meter hoge torens met slanke spitsen. De torens zijn na de toren van Stephansdom de hoogste kerktorens van Wenen. De bouw begon in 1856 en was pas in 1879 voltooid.

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Oostenrijk, Pictures WenenTags , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close