Oostenrijk: Naturhistorisches Museum, Wenen

Het Natuurhistorisches Museum Wenen bewaart, onderzoekt en presenteert uitgebreide collecties op het gebied van biologie, aardwetenschappen, antropologie en archeologie in een gebouw dat is ontworpen als een totaalkunstwerk. Het toont de diversiteit van de natuur, de evolutie van de aarde en het leven, en de daarmee samenhangende culturele ontwikkeling van de mensheid. Bovendien dient het als een inspirerende ontmoetingsplaats voor dialoog en uitwisseling van ideeën tussen de wetenschappelijke gemeenschap en het grote publiek.

Het museum werd meer dan 270 jaar geleden opgericht en is een onderzoeksmuseum waarvan de oorsprong teruggaat tot de keizerlijke collecties van de 18e eeuw. De verzameling bestaat uit meer dan 30 miljoen objecten uit de biologie, aardwetenschappen, antropologie en archeologie.

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Oostenrijk, Pictures WenenTags , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close