Oostenrijk: Tiergarten Schönbrunn, Wenen

Iedere grote zichzelf respecterende stad heeft wel een dierentuin, maar de Schönbrunn Tiergarten is een opvallende belevenis. De oudste dierentuin ter wereld is ook een zeer bijzondere dierentuin aangezien het één van de weinige dierentuinen ter wereld is met panda’s. De dierentuin werd in 1752 voor het eerst geopend en is een onderdeel van de tuinen rondom het paleis Schönbrunn.

De dierentuin begon met een rond plein met in het midden een paviljoen dat vroeger gebruikt werd om te ontbijten en te lunchen. Daarna werden langzaamaan de diverse verblijven voor de dieren gebouwd. Het paviljoen is sinds 1949 in gebruik als een restaurant. Pas rond 1800 kwamen de eerste exotische dieren naar de dierentuin, ijsberen, katachtigen, hyena’s en kangoeroes en een paar indische olifanten werden met veel bombarie naar de Tiergarten gehaald. Deze dieren lokten bezoekers uit Wenen maar al snel wisten bezoekers uit andere delen van Oostenrijk de dierentuin te vinden.

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Oostenrijk, Pictures WenenTags , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close