Oostenrijk: Schmetterlinghaus, Wenen

Midden in het centrum van Wenen, op slechts 200 meter van de opera, vindt u een unieke, tropische oase: het keizerlijke vlinderhuis. In een van de mooiste Art Nouveau-palmenhuizen ter wereld, betreed je een fantastische omgeving van avontuur en opwinding, bevolkt door een van de meest zachtaardige en kleurrijke wezens van de natuur, de vlinder. Het hele jaar door kunt u in het Vlinderhuis zo’n 400 levende, vrij vliegende vlinders bewonderen. Geniet van de levendige kleuren en bewonder de gratie en lichtheid waarmee deze wezens door de lucht zweven, langs watervallen en exotische planten, in een omgeving die speciaal voor hen is gecreëerd om zo natuurgetrouw mogelijk te zijn.

Het Schmetterlinghaus, het keizerlijke vlinderhuis is gehuisvest in een prachtig palmenhuis, gebouwd tijdens de Art Nouveu-periode aan het begin van de vorige eeuw. Het maakt deel uit van het Koninklijk Paleis Hofburg en ligt aan de rand van de paleistuinen van Burggarten, vlak bij het Albertina Art Museum en op 200 meter van het operagebouw. Keizer Franz Josef I en Sisi, de keizerin van Oostenrijk, vonden rust en stilte in het prachtige art nouveau-gebouw.

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Oostenrijk, Pictures WenenTags , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close