Medellin: Plaza Botero

Plaza Botero is een druk plein met tientallen zwaarlijvige beelden van Fernando Botero, een internationaal geroemde kunstenaar uit Medellín. Het ongebruikelijke aan de beelden is dat ze mensen of dieren tonen in een bizar geproportioneerde, volronde toestand. De kunstenaar heeft veel kunstwerken gedoneerd aan zijn woonplaats Medellín. Verspreid over het grote plein staan 23 van zijn creaties.

Een van de beelden is de Vredesvogel. Het werd in 1995 opgeblazen door een terrorist. Bij deze aanslag kwamen 23 mensen om het leven, waaronder ook kinderen. Botero eiste na de aanslag dat de ruïnes van het verwoeste beeld op hun plek moesten blijven liggen als eerbetoon aan de doden. Naast het kapotte werk creëerde hij een nieuw beeld om de veerkracht van de stad en haar inwoners te symboliseren.

Categorieën Pictures, Pictures Colombia, Pictures Medellin, Zuid-AmerikaTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close