Medellin: Cementerio San Pedro

San Pedro werd gesticht in 1842, toen het kleine stadje La Candelaria (het huidige Medellín) 9000 inwoners had en slechts 16 jaar daarvoor de nieuwe hoofdstad van Antioquia werd. Deze tijd werd gekenmerkt door grote vooruitgang in de stad, oorlogen tussen politieke partijen, de kolonisatie van West-Colombia, de consolidatie van de handel, de geboorte van de industrie, spoorwegbouw en het navigeren door de Magdalena rivier. De begraafplaats werd gesticht op 8 juli 1842 door toedoen van Pedro Uribe Restrepo, die een bijeenkomst belegde van belangrijke families van de Villa de la Candelaria. Ze stemden in met de oprichting van een nieuwe begraafplaats omdat de begraafplaats van San Lorenzo, die werd opgericht in januari 1828, de enige en te klein om dienst te blijven doen voor de families van Medellín.

De partners besloten om land te kopen in de heuvelrug van El Llano (tegenwoordig Bolivar Street). Het perceel was 125 meter lang en 200 meter breed en op 30 september 1842 werd de koopakte ondertekend. De begraafplaats heette San Vicente tot 1871, toen het San Pedro werd. Omdat het werd gesticht door leden van de commerciële, politieke en intellectuele elite van die tijd, werd het de begraafplaats van de rijke of “witte stad” genoemd, vanwege de vele mausolea en sculpturen gemaakt van Carrara-marmer, de meeste uit Pietrasanta, Italië.

Met de groei en vooruitgang van Medellín moest de begraafplaats toevoegingen en wijzigingen aanbrengen om de dienstverlening te verbeteren, waardoor het omliggende land werd verworven. De eerste galerij die werd gebouwd was die van San Lorenzo aan de zuidwestkant van de hoofdbinnenplaats. In de jaren 1920 werden verschillende projecten gestart. Gedurende deze tijd creëerden ingenieur en Belgische architect Agustín Goovaerts de kapel van de begraafplaats in 1925 en een monument voor Camilo Restrepo in 1926.

Categorieën Pictures, Pictures Colombia, Pictures Medellin, Zuid-AmerikaTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close