Dag 8: Whistler – Sun Peaks

Vandaag was er opnieuw heel wat afstand af te leggen (356 km) maar door de perfecte wegen en de stops was de dag goedgevuld en geen moment saai. Zo stopten we in het Joffre Lakes Provincial Park, opgericht in 1988. Er bevinden zich drie door gletsjerwater gevoede meren in het park: Lower, Middle en Upper Joffre Lake. Het rotssediment in het water reflecteert de blauwe en groene golven en geeft de meren een turquoise kleur.

Joffre lake (2)Joffre lake (3)Joffre lake (5)

Joffre Lakes is een populaire bestemming voor wandelaars in de zomer en bergbeklimmers in de winter vanwege de schilderachtige meren, gletsjers en uitdagende bergtoppen. In de afgelopen jaren is de populariteit van het park dramatisch toegenomen, waardoor controverse is ontstaan door de hoeveelheid zwerfvuil in het park en bestuurders die gevaarlijk parkeren op de aangrenzende provinciale snelweg. Te veel natuurschoon kan dus ook zo zijn nadelen hebben …

Lunchen deden we in Nairn Falls Provincial Park met uitzicht op het gelijknamige meer.

Nairn Lake (2)
Nairn Lake

Zoals je bij ons van de ene snelweg naar de andere kunt rijden, rijdt je in Canada van het ene meer of park naar het andere. Het is eens een leuke afwisseling.

Sun Peaks is een piepklein stadje dat net als Whistler bekend is als ski-paradijs. Ook hier kun je kiezen uit talloze restaurants en bars om een leuke avond te spenderen.

Sun Peaks (01)
Whistler
Categorieën 2017 Canada, Dag 8: Whistler - Sun PeaksTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close