Dag 9: Sun Peaks – Blue River

Een drietal uur of 238 km scheidden ons van Blue River, wat betekende dat we onderweg meer dan voldoende tijd konden spenderen aan verscheidene stops. Helmcken Falls is een waterval in de Murtlerivier in het Wells Gray Provincial Park. De waterval valt van een hoogte van 141 meter van het Murtleplateau naar beneden, waarmee de waterval de vierde hoogste van Canada is. Het streven om de waterval te beschermen was een van de belangrijkste factoren voor het ontstaan van het beboste natuurpark, dat een onderkomen biedt voor onder meer de Amerikaanse zwarte beer. Helmcken Falls werd genoemd naar de arts John Sebastian Helmcken, die in opdracht van de Hudson’s Bay Company in Brits-Columbia werkte en meehielp het land van de Canadese Confederatie met elkaar te verbinden. Zelf heeft hij de waterval echter nooit gezien.

Helmcken Falls (4)Helmcken Falls (6)Helmcken Falls (7)

De bijnaam van Wells Gray Provincial Park is ‘Waterfall Park’. Dit is niet voor niets: er zijn maar liefst 250 watervallen te vinden, in alle soorten en maten. Het parklandschap bestaat voor het grootste gedeelte uit vulkanisch gesteente en heeft haar specifieke vormen gekregen door onder andere gletsjers, smeltwater en rivieren.

Na aankomst in Blue River hadden we nog de mogelijkheid om een bear watching tour te doen, iets wat we uiteraard niet konden laten schieten. De tocht was er bijna eentje in mineur want na een half uur varen hadden we nog geen beer gezien … Op de terugweg was het geluk toch nog aan onze kant want aan de oever verscheen er plots een zwarte beer met haar twee jongen: een belevenis om nooit te vergeten.

Bear watching (4)Bear watching (5)Bear watching (9)

 

Hotel
de hotelkamer in Blue River
Categorieën 2017 Canada, Dag 9: Sun Peaks - Blue RiverTags ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close