Dag 21-22: Shanghai – Wondelgem

Onze laatste dag brachten we voor een groot deel door in Nanjing Road. Shanghai is een paradijs voor shoppers, en het centrum van dat paradijs is Nanjing Road, die in totaal maar liefst 6 kilometer lang is. Deze winkelstraat loopt vanaf The Bund en eindigt bij de Jingan Tempel. Tot het Plein van het Volk is Nanjing Road voetgangersgebied en daar vindt u dan ook de populairste winkels. De faam van Nanjing Road begon in de Britse tijd toen grote hoeveelheden buitenlandse goederen naar Sjanghai werden verscheept.

East Nanjing Road (3)East Nanjing Road (4)East Nanjing Road (7)East Nanjing Road (35)East Nanjing Road (39)

Naast internationale modemerken als Louis Vuitton, Tiffany, Mont Blanc en Dunhill en fastfoodketens als Kentucky Fried Chicken en McDonald’s, vindt je er ook nog traditionele winkels. Dat zijn de plaatsen om producten van zijde en jade te kopen alsook Chinees borduurwerk.

East Nanjing Road (16)East Nanjing Road (18)East Nanjing Road (19)East Nanjing Road (26)East Nanjing Road (27)East Nanjing Road (28)East Nanjing Road (30)

Daarna besloten we nog eens terug te keren naar de Bund en er een laatste keer te flaneren op de boulevard. Dag of nacht, het uitzicht deed opnieuw onze monden openvallen. Een mooie manier om de reis af te sluiten.

Bund & Pudong (6)Bund & Pudong (26)

’s Avonds begon de lange reis naar huis: bus naar de luchthaven, wachten, eerste vlucht naar Dubai, wachten, tweede vlucht naar Zaventem, taxi naar huis. Na een uurtje of twintig waren we opnieuw thuis.

De vijf absolute hoogtepunten van deze reis op een rijtje:

1. de Chinese Muur in Mutianyu

Mutianyu (14)

2. het teracottaleger van Xi’an

Terracotta Army (51)

3. reuzenpanda’s in Chengdu

Giant Panda Research Centre (14)

4. het karstgebergte in Yangshuo

Bike tour (69)

5. de Bund en Pudong in Shanghai

River cruise (54)

Categorieën 2018 China, Dag 21-22: Shanghai - WondelgemTags

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close