Dag 1: Wondelgem – Richmond

Na een uur vertraging en een rechtstreekse vlucht die 9 uren en 30 minuten duurde arriveerden we in Vancouver. Een korte rit voerde ons naar ons hotel in Richmond. Uitgeput en doodmoe vanwege het uurverschil beslisten we nog een bezoekje te brengen aan het kleine stadje Steveston, bekend omwille van zijn visindustrie. De stad is vernoemd naar Manoah Steves, die hier in 1877 met zijn familie arriveerde en er zich vestigde. Steveston werd bekend omwille van zijn vele fabrieken die zalm inblikten dat het in de beginjaren ook wel Salmonopolis genoemd werd. De fabrieken trokken heel wat allochtonen aan, wat blijkt uit de levendige Japanse en Chinese gemeenschap die hier nog steeds aanwezig is. Zalm wordt nu op andere plaatsen ingeblikt, waardoor Steveston een slaperig stadje geworden is dat overleeft door de toevloed van toeristen, die de meer dan 600 resterende vissersboten komen bewonderen.

12

Categorieën 2017 Canada, Dag 1: Wondelgem - Richmond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close