Dag 19: Vancouver

We hadden gedacht nog een aantal souvenirs te kopen in Robson Street, maar dat viel al bij al nog dik tegen: steeds dezelfde winkels kwamen terug met steeds dezelfde typische kleffe souvenirs: maple syrup, truien met herten, sleutelhangers , … Niet wat we in gedachten hadden. We wandelden verder naar Gastown, de oudste historische wijk van Vancouver. Gastown is ooit begonnen als een enkele taverne die door John ‘Gassy Jack’ Deighton geopend werd. Binnen korte tijd groeide deze plek uit tot een belangrijke plek aan de westkust van Canada. In 1886 werd Gastown onderdeel van de stad Vancouver. Tegenwoordig is Gastown een populaire toeristische wijk in de stad. Je vind hier een leuke mix aan oude en nieuwe gebouwen die in verschillende stijlen gebouwd zijn. In de zomer kun je hier heerlijk op de terrasjes genieten van de bedrijvigheid om je heen. Twee belangrijke bezienswaardigheden binnen de historische wijk zijn de stoomklok en het standbeeld van John ‘Gassy Jack’ Deighton. Hoewel Gastown redelijk dicht bij het water ligt, zie je er vanuit Gastown weinig van. Dat komt omdat de containerhaven en het spoor tussen Gastown en de Vancouver Harbour in liggen. Een leuke plek om te flaneren en te genieten van een terrasje in de zon met een biertje. Verder bevinden er zich net zoals in Robson Street honderden winkels zodat je er de hele dag rond kunt slenteren wat we dan ook deden.

P1010601P1010602P1010603P1010604P1010605

Categorieën 2017 Canada, Dag 19: VancouverTags ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close