Dag 19: Hangzhou – Shanghai

Onderweg naar Shanghai en na een busrit van twee uur namen we een tussenstop in het stadje Wuzhen, een van de zes oudste steden in de zuidelijke regio van de Yangtze-rivier. Het heeft meer dan zesduizend jaar geschiedenis en is altijd een vruchtbaar land geweest met overvloedige rijst, vis en zijde. Het kleine stadje, met huizen gemaakt van zwarte bakstenen en grijze tegels contrasteert scherp met de witte muren, waardoor het lijkt op een Chinese inkttekening. Stenen bruggen zijn overvloedig aanwezig. Kleine boten met zwarte luifels dobberen op de kabbelende rivieren.

Wuzhen (5)Wuzhen (9)Wuzhen (16)Wuzhen (20)

De rivier verdeelt het waterstadje Wuzhen in vier schilderachtige secties, die respectievelijk door de lokale bevolking als Dongzha, Nanzha, Xizha en Beizha worden genoemd. Omdat Nanzha en Beizha minder ontwikkeld zijn, bezoeken toeristen vaak liever Dongzha en Xizha. Dongzha onderhoudt de oorspronkelijke basisindeling terwijl Xizha is gereconstrueerd om het oude uiterlijk van de waterstad te reproduceren. In vergelijking met Dongzha is Xizha bruisender met talloze winkels.

Wuzhen (22)Wuzhen (25)Wuzhen (30)Wuzhen (36)Wuzhen (37)Wuzhen (38)

Na het bezoek aan Wuzhen reden we nog 2u30 om uiteindelijk in Shanghai aan te komen. Daar bekeken we nog een spectaculaire acrobatenshow in het theaterdistrict en kwamen tot een droevige constatatie: morgen zou onze laatste volledige dag in China zijn …

13425

Categorieën 2018 China, Dag 19: Hangzhou - ShanghaiTags ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close