Dag 18: Hangzhou

Hangzhou was gedurende de Zuidelijke Song-dynastie de hoofdstad van China, van het begin van de 12e eeuw tot de Mongoolse invasie in 1276. De stad telde in die tijd al ruim 1,5 miljoen inwoners, wat veel meer was dan elke andere stad in Europa op dat moment. Het was de zetel van het keizerlijke hof en een belangrijk centrum voor handel, vermaak en het leger. Daarnaast waren er ook veel kunstenaars en een grote middenklasse in de stad. Het is een van de bekendste en meest welvarende steden van China en staat vooral bekend om de natuurlijke en groene omgeving, met het Westelijke Meer als toeristisch trekpleister.

West Lake (2)
Marco Polo

West Lake (5)West Lake (6)West Lake (14)

 

De meest populaire attractie van Hangzhou, en tevens de hoofdreden dat er jaarlijks vele miljoenen Chinezen naar de stad afreizen, is West Lake. West Lake is een enorm merenstelsel dat ten westen van de stad ligt. Je hebt er gezellige wandelpaden, prachtig aangelegde parken, tempels, mooie (authentieke) bruggen en een grote boulevard. Op diverse plekken langs het merenstelsel heb je eettentjes, winkeltjes en koffietentjes. Omdat West Lake en de directe omgeving zo waardevol is, werd het natuurgebied in juni 2011 uitgeroepen tot UNESCO World Heritage site.

West Lake (24)West Lake (25)West Lake (26)West Lake (32)West Lake (35)

Rond het meer hangt een erg relaxt sfeertje. Overal zie je mensen die er gezellig met elkaar samenkomen om te kletsen, spelletjes te spelen en te wandelen. In de parken is het ook altijd een gezellige boel. Zo zie je er mensen Tai Chi beoefenen, hardlopen, wandelen en dansen.

West Lake (40)West Lake (43)West Lake (44)West Lake (48)West Lake (50)West Lake (51)West Lake (68)West Lake (72)

De grote boulevard aan de oostzijde van West Lake is een gezellig gebied waar het altijd druk is. Je hebt hier diverse kleine winkeltjes en eettentjes, en je loopt direct vanaf West Lake het centrum van Hangzhou in. De noordzijde van West Lake is het meest toeristisch, hier heb je ook weer diverse kleine winkeltjes en ook veel restaurantjes. Rond het meer heb je verder diverse historische bouwwerken, waarvan sommigen van vele honderden jaren terug dateren. De belangrijkste tempels in het gebied zijn de Lingyin tempel, de Yue-Wang tempel en de Jingci tempel. Er zijn daarnaast drie prachtige pagodes; de Leifeng pagode, Six Harmonies pagode en de Baochu pagode.

West Lake (79)West Lake (81)West Lake (83)

Categorieën 2018 China, Dag 18: HangzhouTags ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close