Dag 8: Pingyao – Xi’an

We hadden nog een complete voormiddag te spenderen in Pingyao en begonnen met een bezoek aan de Confuciustempel, de plaats om Confucius (551 – 478 voor Christus) te aanbidden, de beroemde filosoof en de stichter van de confucianistische school. De tempel, ook bekend als Wenmiao, ligt in de zuidoostelijke hoek van de oude stad Pingyao. Al in de Tang-dynastie (618 – 908 na Christus) gesticht, is het een van de oudste en op dit moment de best bewaard gebleven in zijn soort in China. Het complex bestaat uit 5 binnenplaatsen van het zuiden naar het noorden met een oppervlakte van 35.811 vierkante meter en twee zijhoven in het oosten en het westen.

Confuciustempel (2)Confuciustempel (8)Confuciustempel (10)Confuciustempel (22)Confuciustempel (28)Confuciustempel (37)Confuciustempel (45)

Net voordat we de tempel verlieten waren we getuige van een of andere ceremonie met schoolkinderen. Geen idee wat de betekenis en de bedoeling was maar indrukwekkend was het wel.

Confuciustempel (40)Confuciustempel (41)Confuciustempel (42)Confuciustempel (43)

Een wandeling over de stadsmuren moet je uiteraard ook doen bij een bezoek aan Pingyao. Deze indrukwekkende muren omringen het oude centrum van Pingyao. De muren stammen uit het jaar 1370, zijn 10 meter hoog en maar liefst 6 kilometer lang. Je kunt de muur beklimmen voor een mooi uitzicht over de stad. Bij de zuidwestelijke poort (Lower West Gate) en de zuidelijke poort (Yingxun Gate) loont het om de muren te bekijken van buitenaf. Bovendien tref je bij de Yingxun Gate overblijfselen aan van het vroegere Pingyao. Oude paardenkarren en de sporen die de karren in het wegdek maakten, zijn daar bewaard gebleven en worden net voor de uitgang tentoongesteld.

Stadsmuur (1)Stadsmuur (10)Stadsmuur (14)Stadsmuur (16)Stadsmuur (20)

Het oude regeringskantoor van Pingyao dateert uit de Noordelijke Wei-dynastie (386-534). Het oudste overgebleven gebouw werd gebouwd in 1346, meer dan 600 jaar geleden. Oude geschriften onthulden dat er in 1303 een grote aardbeving plaatsvond in Pingyao en de provinciale overheidsgebouwen werden vernietigd. Meer dan 100 magistraten in de Ming en Qing-dynastieën reconstrueerden de stad en voegden achtereenvolgens nieuwe gebouwen toe. In 1949 werd het oude regeringskantoor vervangen door de Volksregering van Pingyao County en werden de meeste oude gebouwen ontmanteld. Nadat de regeringskantoren in 1998 werden gesloten, werd de site gerestaureerd en voor het publiek geopend als Pingyao County Government Museum.

County Government Museum (5)County Government Museum (13)County Government Museum (16)County Government Museum (17)County Government Museum (19)County Government Museum (23)County Government Museum (28)

Nadien was het alweer tijd om Pingyao te verlaten en de trein te nemen naar Xi’an. Na heel wat dus- en trekwerk en een reis van 3u30 kwamen we in het donker aan in Xi’an. Net als in Pingyao bevonden we ons binnen de oude stadsmuren maar in tegenstelling tot Pingyao was Xi’an volgebouwd met moderne wolkenkrabbers en flankeerden exclusieve winkels ons hotel. Na de relatieve rust van de vorige dagen moesten we de drukte weer wat gewoon worden. Gelukkig lag een kilometer van ons hotel de bekende Beer Street met een aantal terrasjes. Tijdens ons verblijf in Xi’an zou dit onze dagelijkse afsluiter worden.

Xi'an divers (2)Xi'an divers (35)Xi'an divers (37)

Categorieën 2018 China, Dag 8: Pingyao - Xi'anTags ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close