Dag 8: Aso – Beppu

De verplaatsing naar de volgende ryokan in Beppu verliep over verschillende tussenstops. Als eerste bezochten we het leuke stadje Kurokawa. Kurokawa Onsen is een van Japan’s meest aantrekkelijke warmwaterbronnen-stadjes. Inspanningen van de stad hebben de gezellige, traditionele sfeer behouden, waardoor Kurokawa vrij gebleven is van de massieve betonnen hotels, neon-reclame en felle kleuren die terug te vinden zijn in vele andere Japanse badsteden. De kleine straatjes van de stad zijn bekleed met ryokans (openbare badhuizen), winkels en cafés. Heiligdommen en bruggen over de rivier leiden rechtstreeks naar de dertig ryokan-ingangen. Een heerlijk stadje om enkele uren rond te slenteren of zelfs enkele dagen te spenderen om de diverse badhuizen te bezoeken. Toeristen zijn er amper, maar voor Japanners is dit the place to be, of beter the place to bathe.

img_5611img_5617-kopieimg_5618img_5619img_5620img_5626-kopie

 

Na een gezonde wandeling in Kurokawa hadden we een korte stop aan de Kokonoe Yume-brug. Gebouwd op een indrukwekkende 777 meter van de grond lijkt de brug te zweven over de beboste vallei. Het is 390 meter lang en duurt gemiddeld een kwartiertje om over te steken. Deze statistieken maken het de langste en hoogste voetgangershangbrug ter wereld en het biedt een spectaculair uitzicht. In het midden van de brug zijn er twee watervallen te zien, waarvan er één genoteerd is op de lijst van Japans 100 beroemdste watervallen. De brug is ontworpen om maximum 1.800 mensen te houden. Het lichte zwaaien van de brug door de vele mensen zorgt er echter voor dat velen met hoogtevrees snel terugkeren. De Japanse overheid rekende bij de opening op 300.000 bezoekers per jaar, een aantal dat echter in de eerste vier weken werd gehaald.

yumeimg_5638img_5643img_5644

Na de brug reden we verder naar een van ‘de hellen van Beppu’. De ‘hellen’ van Beppu zijn acht spectaculaire warmwaterbronnen, bedoeld om te bekijken en niet om te baden. Een van de mooiere hellen, Umi Jigoku, beschikt over een vijver met kokend, blauw water. In de ruime tuinen zijn er een paar kleinere, oranje gekleurde hellen en een grote, heldere vijver met lotusbloemen waarvan de grote bladeren sterk genoeg zijn om kleine kinderen te dragen. Heel toeristisch maar een prachtig complex met schitterend aangelegde tuinen.

img_5650-kopieimg_5651img_5669img_5670img_5687img_5690-kopieimg_5697-kopieimg_5699

 

Daarna reden we rechtstreeks naar het hotel, een luxe-ryokan in vergelijking met de vorige, met een ruime kamer, een terras, een eigen badkamer en zicht op zee.

img_5709

 

Categorieën 2016 Japan, Dag 8: Aso - Beppu, ReisverslagenTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close