Kyoto: Toji Temple

De Toji-tempel, letterlijk “Oostelijke Tempel”, werd opgericht net nadat de hoofdstad in de achtste eeuw werd verplaatst naar Kyoto. De grote tempel, samen met de inmiddels ter ziele gegane zustertempel Saiji (“Westelijke Tempel”), flankeerde de zuidelijke ingang van de stad en diende als de hoofdtempel. De tempel is een van de vele UNESCO World Heritage Sites in Kyoto. Ongeveer dertig jaar na de oprichting van de tempel werd Kobo Daishi, de stichter van de Shingon-sekte van het Japanse Boeddhisme, benoemd tot hoofdpriester van Toji en de tempel werd een van de belangrijkste Shingon-tempels. Kobo Daishi voegde ook veel van de grote houten gebouwen toe die vandaag de dag nog steeds op het terrein aanwezig zijn.

 

 

Toji Temple, literally “East Temple”, was founded at the beginning of the Heian Period just after the capital was moved to Kyoto in the late 700s. The large temple, together with its now defunct sister temple Saiji (“West Temple”), flanked the south entrance to the city and served as the capital’s guardian temples. Toji Temple is one of Kyoto’s many UNESCO world heritage sites. About thirty years after the temple’s establishment, Kobo Daishi, the founder of the Shingon sect of Japanese Buddhism, was appointed head priest of Toji, and the temple became one of the most important Shingon temples besides the sect’s headquarters on Mount Koya. Kobo Daishi also added many of the large wooden buildings that stand on the grounds today.

 

toji-in-temple-38toji-in-temple-37toji-in-temple-36toji-in-temple-35toji-in-temple-34toji-in-temple-33toji-in-temple-32toji-in-temple-31toji-in-temple-30toji-in-temple-29toji-in-temple-28toji-in-temple-27toji-in-temple-26toji-in-temple-25toji-in-temple-24toji-in-temple-23toji-in-temple-22toji-in-temple-21toji-in-temple-20toji-in-temple-19toji-in-temple-18toji-in-temple-17toji-in-temple-16toji-in-temple-15toji-in-temple-14toji-in-temple-13toji-in-temple-12toji-in-temple-11toji-in-temple-10toji-in-temple-9toji-in-temple-8toji-in-temple-7toji-in-temple-6toji-in-temple-5toji-in-temple-4toji-in-temple-3toji-in-temple-2toji-in-temple-1

Categorieën Azië, Pictures, Pictures Japan, Pictures KyotoTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close