Kyoto: Ryoan-ji Temple

Ryoan-ji is vooral beroemd vanwege zijn Japanse steentuin. In 1486 werd Kioto door brand verwoest en moest de tempel herbouwd worden. Op dat moment werd de rotstuin toegevoegd om de monniken een plaats ter meditatie te bieden. Er wordt gezegd dat het kijken naar de tuin een kalmerend effect heeft, maar vaak is het druk met toeristen. De tuin is 10 x 30 meter groot en bevat vijftien stenen, die uit een zee van witte kiezelstenen uitrijzen. De kiezels worden dagelijks aangeharkt. Vanaf elk punt rond de tuin zijn altijd slechts veertien stenen gelijktijdig te zien. Bij het bereiken van verlichting zouden alle stenen tegelijk waargenomen kunnen worden, maar de feitelijke betekenis van de tuin is onbekend. Rondom de zentuin bevindt zich een met olie ingewreven aarden muur, die als Japans nationaal erfgoed is aangewezen. Doordat gedurende de eeuwen de olie plaatselijk uit de muur is verdwenen, heeft de muur een onregelmatig gekleurd oppervlak gekregen.

 

 

 

Ryōan-ji (“The Temple of the Dragon at Peace”) is a Zen temple located in northwest Kyoto, Japan. It belongs to the Myōshin-ji school of the Rinzai branch of Zen Buddhism. The Ryōan-ji garden is considered one of the finest surviving examples of kare-sansui (“dry landscape”), a refined type of Japanese Zen temple garden design generally featuring distinctive larger rock formations arranged amidst a sweep of smooth pebbles (small, carefully selected polished river rocks) raked into linear patterns that facilitate meditation. The temple and its gardens are listed as one of the Historic Monuments of Ancient Kyoto, and as a UNESCO World Heritage Site.

 

ryoan-ji-temple-29ryoan-ji-temple-28ryoan-ji-temple-27ryoan-ji-temple-26ryoan-ji-temple-25ryoan-ji-temple-24ryoan-ji-temple-23ryoan-ji-temple-22ryoan-ji-temple-21ryoan-ji-temple-20ryoan-ji-temple-19ryoan-ji-temple-18ryoan-ji-temple-17ryoan-ji-temple-16ryoan-ji-temple-15ryoan-ji-temple-14ryoan-ji-temple-13ryoan-ji-temple-12ryoan-ji-temple-11ryoan-ji-temple-10ryoan-ji-temple-9ryoan-ji-temple-8ryoan-ji-temple-7ryoan-ji-temple-6ryoan-ji-temple-5ryoan-ji-temple-4ryoan-ji-temple-3ryoan-ji-temple-2ryoan-ji-temple-1

 

Categorieën Azië, Pictures, Pictures Japan, Pictures KyotoTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close