Kyoto: Kinkaku-ji Temple

Tijdens het Muromachi-tijdperk (1392-1573) kwam het terrein onder de aandacht van shogun Ashikaga Yoshimitsu (1358-1408), die er in 1397, na zijn aftreden in 1394, een villa en het Gouden Paviljoen op bouwde. De tempel werd tijdens de Onin oorlog (1467-1477) een aantal malen door brand verwoest, maar de tuinen zijn gespaard gebleven. In de Meijiperiode (1868-1912), verloor de Rokuon-ji door de regering zijn basis van financiële steun, maar het doorstond deze moeilijkheden. De deuren werden in 1894 voor het eerst voor het publiek geopend. In 1950 werd het Gouden paviljoen door een geestelijk gestoorde monnik, Hayashi Shōken in brand gestoken. Hij heeft zelf in de vlammen de dood willen vinden, maar is uit angst naar de heuvels achter het Paviljoen gevlucht. Daar trachtte hij tevergeefs zelfmoord te plegen en werd gearresteerd. Een geromantiseerde versie van deze gebeurtenissen is opgenomen in het boek van Yukio Mishima Het Gouden Paviljoen uit 1956. Het huidige paviljoen dateert uit 1955. Bij de reconstructie werd de bedekking met goud uitgebreid tot ook de onderste verdiepingen. Van dichtbij is zichtbaar dat de constructie erg nieuw is, maar van een afstand ziet het paviljoen er door de weerspiegeling in de vijver sprookjesachtig uit. De tempel is in 1994 door de UNESCO aangewezen als een World Heritage Site.

 

 

 

Kinkaku-ji is a Zen temple in northern Kyoto whose top two floors are completely covered in gold leaf. Formally known as Rokuon-ji, the temple was the retirement villa of the shogun Ashikaga Yoshimitsu, and according to his will it became a Zen temple of the Rinzai sect after his death in 1408. Kinkaku-ji was the inspiration for the similarly named Ginkaku-ji (Silver Pavilion), built by Yoshimitsu’s grandson, Ashikaga Yoshimasa, on the other side of the city a few decades later. Kinkaku ji is an impressive structure built overlooking a large pond, and is the only building left of Yoshimitsu’s former retirement complex. It has burned down numerous times throughout its history including twice during the Onin War, a civil war that destroyed much of Kyoto; and once again more recently in 1950 when it was set on fire by a fanatic monk. The present structure was rebuilt in 1955.

 

kinkaku-ji-temple-37kinkaku-ji-temple-36kinkaku-ji-temple-35kinkaku-ji-temple-34kinkaku-ji-temple-33kinkaku-ji-temple-32kinkaku-ji-temple-31kinkaku-ji-temple-30kinkaku-ji-temple-29kinkaku-ji-temple-28kinkaku-ji-temple-27kinkaku-ji-temple-26kinkaku-ji-temple-25kinkaku-ji-temple-24kinkaku-ji-temple-23kinkaku-ji-temple-22kinkaku-ji-temple-21kinkaku-ji-temple-19kinkaku-ji-temple-18kinkaku-ji-temple-17kinkaku-ji-temple-16kinkaku-ji-temple-15kinkaku-ji-temple-14kinkaku-ji-temple-13kinkaku-ji-temple-12kinkaku-ji-temple-11kinkaku-ji-temple-10kinkaku-ji-temple-9kinkaku-ji-temple-8kinkaku-ji-temple-7kinkaku-ji-temple-6kinkaku-ji-temple-5kinkaku-ji-temple-4kinkaku-ji-temple-3

Categorieën Azië, Pictures, Pictures Japan, Pictures KyotoTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close