Kyoto: Fushimi Inari-taisha Shrine

Het Fushimi Inari-taisha-schrijn is gewijd aan de kami (god) Inari. Het heiligdom behoort tot de oudste en bekendste shintoïstische heiligdommen in Kyoto. Daarbij trekt het heiligdom ook de meeste bezoekers van alle shinto-heiligdommen in Japan; met name met Japans nieuwjaar en “uma no hi” (eerste dag van het paard volgens de oude Japanse kalender) in februari, wanneer het heiligdom (net als alle Shintoïstische heiligdommen) reeds sinds 708 de Hatsu-uma-matsuri uitvoert. Bij de Fushimi Inari-taisha heet dit ritueel echter Hatsu-uma-tai-sha en duurt het 21 dagen. Het heiligdom is vooral bekend vanwege haar galerijen, die worden overdekt door duizenden scharlakenrode torii (poorten), die allen zijn gedoneerd door personen, families of bedrijven. Deze galerijen voeren naar boven over een heuvel, waar aan de top -zeer ongewoon voor een shinto-heiligdom- het allerheiligste voorwerp (in dit geval een spiegel) voor iedereen zichtbaar is.

 

 

 

The shrine became the object of imperial patronage during the early Heian period. In 965, Emperor Murakami decreed that messengers carry written accounts of important events to the guardian kami of Japan. These heihaku were initially presented to 16 shrines, including the Inari Shrine. From 1871 through 1946, Fushimi Inari-taisha was officially designated one of the Kanpei-taisha, meaning that it stood in the first rank of government supported shrines. The earliest structures were built in 711 on the Inariyama hill in southwestern Kyoto, but the shrine was re-located in 816 on the request of the monk Kūkai. The main shrine structure was built in 1499. At the bottom of the hill are the main gate and the main shrine. Behind them, in the middle of the mountain, the inner shrine is reachable by a path lined with thousands of torii. To the top of the mountain are tens of thousands of mounds for private worship.

 

fushimi-inari-taisha-shrine-40fushimi-inari-taisha-shrine-39fushimi-inari-taisha-shrine-38fushimi-inari-taisha-shrine-37fushimi-inari-taisha-shrine-36fushimi-inari-taisha-shrine-35fushimi-inari-taisha-shrine-34fushimi-inari-taisha-shrine-33fushimi-inari-taisha-shrine-32fushimi-inari-taisha-shrine-31fushimi-inari-taisha-shrine-30fushimi-inari-taisha-shrine-29fushimi-inari-taisha-shrine-28fushimi-inari-taisha-shrine-27fushimi-inari-taisha-shrine-26fushimi-inari-taisha-shrine-25fushimi-inari-taisha-shrine-24fushimi-inari-taisha-shrine-23fushimi-inari-taisha-shrine-22fushimi-inari-taisha-shrine-21fushimi-inari-taisha-shrine-20fushimi-inari-taisha-shrine-19fushimi-inari-taisha-shrine-18fushimi-inari-taisha-shrine-17fushimi-inari-taisha-shrine-16fushimi-inari-taisha-shrine-15fushimi-inari-taisha-shrine-14fushimi-inari-taisha-shrine-13fushimi-inari-taisha-shrine-12fushimi-inari-taisha-shrine-11fushimi-inari-taisha-shrine-10fushimi-inari-taisha-shrine-9fushimi-inari-taisha-shrine-8fushimi-inari-taisha-shrine-7fushimi-inari-taisha-shrine-6fushimi-inari-taisha-shrine-5fushimi-inari-taisha-shrine-4fushimi-inari-taisha-shrine-3fushimi-inari-taisha-shrine-2fushimi-inari-taisha-shrine-1

Categorieën Azië, Pictures, Pictures Japan, Pictures KyotoTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close