Nagasaki: Kofuku-ji Temple

Hoewel het minder bezocht wordt dan de meer bekende Sofuku-ji-tempel, is Kofuku-ji eigenlijk de oudste van de tempels die gebouwd werden door de Chinese kooplieden van Nagasaki. Kofuku-ji werd gebouwd door handelaren uit de gebieden rond de Yangtze-rivier en werd in de volksmond bekend als Nanjing Temple. De oorsprong van Kofuku-ji gaat terug tot 1620 toen op deze plaats een heiligdom voor de Chinese godin van de zee, Mazu, werd opgericht. Alle Chinese schepen die in Nagasaki aankwamen vervoerden een draagbaar heiligdom voor Mazu, dat naar de tempel werd gebracht terwijl het schip in de haven aangemeerd lag.

 

Though it is less visited than the more famous Sofukuji, Kofukuji is actually the oldest of the temples built by the Chinese merchants of Nagasaki. Kofukuji was built by merchants from the Yangtze River basin area and was popularly known as Nanjing Temple. The origin of Kofukuji dates back to 1620 when a shrine for the Chinese Goddess of the Sea, Mazu, was built here. All Chinese ships arriving in Nagasaki carried a portable shrine to Mazu that was brought on shore while the ship was in port.

 

kofuku-ji-temple-28kofuku-ji-temple-27kofuku-ji-temple-26kofuku-ji-temple-25kofuku-ji-temple-24kofuku-ji-temple-23kofuku-ji-temple-22kofuku-ji-temple-21kofuku-ji-temple-20kofuku-ji-temple-19kofuku-ji-temple-18kofuku-ji-temple-17kofuku-ji-temple-16kofuku-ji-temple-15kofuku-ji-temple-14kofuku-ji-temple-13kofuku-ji-temple-12kofuku-ji-temple-11kofuku-ji-temple-10kofuku-ji-temple-9kofuku-ji-temple-8kofuku-ji-temple-7kofuku-ji-temple-6kofuku-ji-temple-5kofuku-ji-temple-4kofuku-ji-temple-3kofuku-ji-temple-2kofuku-ji-temple-1

Categorieën Azië, Pictures, Pictures Japan, Pictures NagasakiTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close