Dag 12: Bonito – Pantanal

Na opnieuw een lange busrit kwamen we aan in ons hotel in de Pantanal. Het hotel, gelegen in de middle of nowhere, had alle voorzieningen om je er een aantal dagen te ontspannen. Zwembad, een leuke bar en een groot domein om te wandelen. Het was wel volledig omheind want, ook al vonden we het moeilijk te geloven, we bevonden ons in een gebied waar wilde dieren leven. Ook al was er misschien maar een kans van 1 op 100.000 om een jaguar tegen het lijf te lopen, niemand mocht onbegeleid het domein verlaten. Zo was er na zware overstromingen in 2013 een reusachtige anaconda aangespoeld aan het hotel. Een leuk verhaal om achteraf te vertellen, maar op het moment zelf waarschijnlijk niet zo grappig.

De Pantanal, vroeger bekend als de Laguna de Jarayes, is het grootste draslandgebied ter wereld. De regio, waarvan de naam is afgeleid van het Portugese woord “pântano” (wat “moeras” betekent), bevindt zich in Zuid-Amerika, voor het overgrote deel in Brazilië, maar de Pantanal bestrijkt ook delen van Bolivia en Paraguay. In totaal heeft het gebied een oppervlakte van 150.000 km². De Pantanal stroomt over in het regenseizoen, waardoor 80% van het gebied onder water komt te staan. Daardoor bevat de Pantanal ’s werelds rijkste collectie aan waterplanten. Er wordt vermoed dat de Pantanal het dichtste flora- en fauna-ecosysteem ter wereld heeft. Het gebied wordt echter vaak overschaduwd door het Amazoneregenwoud.

Bij onze eerste wandeling rond het hotel konden we al kennismaken met de vele soorten vogels die we nog uitgebreid te zien zouden krijgen: ara’s, macaws, papegaaien, caracara’s en cardinals. Ongelofelijk veel geluk hadden we dan ook toen we ook nog een albino-parkiet spotten Een mooie eerste indruk van de natuurpracht in het gebied.

IMG_3900
caracara
IMG_3892
monniksparkiet
IMG_3914
kardinaalvogel
IMG_3924
blauwe ara

IMG_3906 IMG_3920 IMG_3925 IMG_3927 IMG_3933 IMG_3971 IMG_3991 IMG_4170 IMG_4173 IMG_4175

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close