2013 Kenia/Tanzania Dag 6: Naivasha – Masai Mara

Van voor naar achter, van links naar rechts, … Waarschijnlijk is dit de beste manier om onze dag te beschrijven. Een lange rit met de truck over slechte wegen van Naivasha naar Masai Mara. Of zoals ze hier zeggen, een African massage. Het laatste stuk van de weg (100 km) duurde zo’n 4 uur. De staat van de weg is dus voor verbetering vatbaar.

Net voor we de tented camps bereikten brachten we een bezoek aan een Masai-dorpje. Ik weet niet of dit de juiste benaming is, want meer dan een cirkelvormige verzameling met een 7-tal huizen was het niet. Na onderhandeld te hebben over de prijs, wat op zich niet echt authentiek was, verwelkomden de Masai-mannen ons met hun dansen. Eenmaal in het dorpje was het de beurt aan de vrouwen om hun verwelkomingsdans te brengen. Toen werden we uitgenodigd in een van hun huizen … Confronterend is het minste wat je er van kan zeggen. In het eerste kamertje stonden twee pasgeboren kalfjes, in het tweede kamertje stond al de rest. Keuken, slaapkamer en een plaatsje voor een pasgeboren geitje. Ruw geschat ongeveer zes vierkante meter. Een vuurtje om het eten op te warmen, een slaapmatje voor de twee volwassenen en een ander matje voor de drie kinderen. Pikdonker met kleine gaten in de muren om toch iets van licht binnen te laten en de rook van het vuur te laten ontsnappen.

100_5618 100_5623 100_5621 100_5622 100_5625 100_5626 100_5628 100_5629Je begrijpt niet hoe de Masai op deze manier kunnen leven. Zonder de flash van het fototoestel was het sowieso onmogelijk om iets in het huis te zien. De jonge dieren worden in huis gehouden zodat de wilde dieren ze ’s nachts niet kunnen doden. De mannen en vrouwen overleven op een dieet van melk, vlees en bloed. Enkel de jonge kinderen krijgen groenten. Van jongs af aan wordt hen geleerd hoe ze de dieren moeten hoeden en als ze geluk hebben mogen ze vanaf vijf jaar naar school.

100_5630 100_5631 100_5633 100_5636 100_5634 100_5632 100_5635

De eerste ervaring met een tented camp: het is eens iets anders. Zes palen, een dak en daartussen een tent, met toilet en douche. Enkel elektriciteit tussen 19 uur en 22 uur is iets wat onwaarschijnlijk is voor ons. Alhoewel er geen wilde dieren in de omgeving zaten, was het wel leuk om in slaap te vallen met het geluid van de vogels en insecten op de achtergrond.

100_5637

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close