2014 Vietnam/Cambodja Dag 5: Ha Long Bay – Hanoi

Na een verrassend goede nachtrust bezochten we met een kleiner bootje Hang Sung Sot (‘de grot der verrassingen’). De grot werd in 1995 voor toeristen opengesteld, hoewel de Fransen hem reeds aan het begin van de 19de eeuw voor westerlingen openden, zoals blijkt uit schilderingen en inkervingen op en in het kalksteen. Hang Sung Sot is 12.000 m² groot en een 800 meter lang pad leidt door drie steeds grotere ruimten.

IMG_0824
uitzicht aan de ingang van de grot

IMG_0859

IMG_0856

IMG_0861

Onder een stralende zon met enkele wolkjes werd de terugtocht naar Ha Long ingezet.

IMG_0821

IMG_0870

IMG_0875

IMG_0881

Na vijf uur in de bus met een korte stop in een plaatselijke pottenbakkerij waren we terug in het ‘rustige’ Hanoi.

IMG_0922

IMG_0924

IMG_0923

’s Avonds waren we getuige van een eigenaardig fenomeen. Niet zo ver van het hotel lag er een groot meer met allemaal bars en restaurants in de omringende straten. Het was een van de weinige plekken waar je op het gemak en in alle rust op een terrasje iets kon drinken. We zetten ons aan een tafeltje naast het meer, recht over een van de bars, maar bijna onmiddellijk werden we vriendelijk verzocht om aan de overkant, aan de kant van het café, plaats te nemen. Geen enkel probleem, en al snel werd duidelijk waarom. Links en rechts van het café stonden er twee mensen op de uitkijk die controleerden of er geen politie op komst was. Ieder half uur was er blijkbaar een politiepatrouille die controleerde of er geen mensen van de cafés aan het water zaten. Iedere keer dat de politie passeerde werden de stoelen en tafels aan het water vliegensvlug verplaatst zodat ze geen boetes zouden krijgen. Twee seconden na hun passage zat de lokale bevolking alweer op hun gewone plaats aan het water. Illegale terrassen bestaan hier dus blijkbaar ook.

uitzicht vanaf het 'illegale terras'
uitzicht vanaf het ‘illegale terras’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close