San Francisco: Lombard Street

Lombard Street staat bekend om zijn acht scherpe bochten. Het ontwerp, voorgesteld door grondeigenaar Carl Henry en gebouwd in 1922, was bedoeld om de natuurlijke graad van 27 % te verminderen, aangezien het te steil was voor de meeste voertuigen.

Lombard Street is known for the one-way block on Russian Hill between Hyde and Leavenworth Streets, where eight sharp turns are said to make it the crookedest street in the world. The design, first suggested by property owner Carl Henry and built in 1922, was intended to reduce the hill’s natural 27% grade, which was too steep for most vehicles.

Categorieën Noord-Amerika, Video, Video San Francisco, Video USATags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close