Java: Gedong Songo

Gedong Songo werd oorspronkelijk gebouwd in de vroege periode van het Koninkrijk van Mataram, die tijdens de 8ste en 9de eeuw Midden-Java controleerde. Het werd opgetrokken uit vulkanisch gesteente en is de oudste hindoeïstische structuur in Java, daterend van voor de Borobudur en Prambanan.

Gedong Songo was originally built during the early period of the Medang Kingdom which controlled Central Java during the 8th and 9th centuries. It was erected out of volcanic stone and the complex represents the oldest Hindu structure in Java, predating Borobudur and Prambanan.

Categorieën Azië, Video, Video Indonesia, Video JavaTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close