Java: Borobudur

Borobudur bestaat uit zes vierkante platforms die bekroond worden door drie ronde platforms en versierd zijn met 2672 reliëfpanelen en 504 Boeddhabeelden. De tempel werd gebouwd in de 9de en verlaten in de 14de eeuw na de val van de hindoe-koninkrijken in Java en de bekering van de Javanen tot de islam. De wereldwijde kennis van haar bestaan ​​werd in 1814 aangewakkerd door Sir Thomas Stamford Raffles, in die tijd de Britse ambassadeur van Java, die op de hoogte werd gesteld van de ligging door inheemse Indonesiërs.

Borobudur consists of six square platforms topped by three circular platforms and is decorated with 2,672 relief panels and 504 Buddha statues. Evidence suggests the temple was constructed in the 9th century and abandoned following the 14th-century decline of Hindu kingdoms in Java and the Javanese conversion to Islam. Worldwide knowledge of its existence was sparked in 1814 by Sir Thomas Stamford Raffles, then the British ruler of Java, who was advised of its location by native Indonesians.

Categorieën Azië, Video, Video Indonesia, Video JavaTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close