Java: Prambanan

Prambanan is een 9de-eeuwse hindoeïstische tempel gewijd aan de Schepper (Brahma), de Onderhouder (Vishnu) en de Verwoester (Shiva). Het tempelcomplex, een UNESCO World Heritage Site, is de grootste hindoetempel in Indonesië en een van de grootste in Zuidoost-Azië. Het wordt gekenmerkt door zijn lange en puntige architectuur en door het 47 meter hoge centrale gebouw in een groot complex van individuele tempels.

Prambanan is a 9th-century Hindu temple dedicated to the Creator (Brahma), the Preserver (Vishnu) and the Destroyer (Shiva). The temple compound, a UNESCO World Heritage Site, is the largest Hindu temple site in Indonesia, and one of the biggest in Southeast Asia. It is characterized by its tall and pointed architecture, typical of Hindu temple architecture, and by the towering 47-metre-high central building inside a large complex of individual temples.

Categorieën Azië, Video, Video Indonesia, Video JavaTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close