New York City: Empire State Building

Het Empire State Building is een wolkenkrabber van 103 verdiepingen, gelegen in Midtown Manhattan. Het dak is 380 meter hoog en met zijn antenne is de totale hoogte 443 meter. De naam is afgeleid van de bijnaam voor New York, de Empire State. Het was bijna 40 jaar het hoogste gebouw ter wereld, van de voltooiing in het begin van 1931 tot de bouw van de oorspronkelijke World Trade Center North Tower eind 1970. Na de aanslagen van 11 september 2001 was het Empire State Building opnieuw het hoogste gebouw in New York (maar niet meer het hoogste in de VS of de wereld), totdat One World Trade Center een grotere hoogte bereikte op 30 april 2012.

The Empire State Building is a 103-story skyscraper located in Midtown Manhattan. It has a roof height of 1,250 feet, and with its antenna spire included, it stands a total of 1,454 feet high. Its name is derived from the nickname for New York, the Empire State. It stood as the world’s tallest building for nearly 40 years, from its completion in early 1931 until the topping out of the original World Trade Center’s North Tower in late 1970. Following the September 11 attacks in 2001, the Empire State Building was again the tallest building in New York (although it was no longer the tallest in the US or the world), until One World Trade Center reached a greater height on April 30, 2012.

 

Empire State Building 01 Empire State Building 02 Empire State Building 03 Empire State Building 04 Empire State Building 05 Empire State Building 06 Empire State Building 07 Empire State Building 08 Empire State Building 09 Empire State Building 10 Empire State Building 11 Empire State Building 12 Empire State Building 13 Empire State Building 14 Empire State Building 15 Empire State Building 16 Empire State Building 17 Empire State Building 18 Empire State Building 19

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close