New York City: Guggenheim Museum

Het Guggenheim Museum is de vaste thuisbasis van een gerenommeerde en continu groeiende verzameling van impressionistische, post-impressionistische, vroeg-moderne en hedendaagse kunst. Het museum werd opgericht door de Solomon R. Guggenheim Foundation in 1939 als het Museum van Non-Objectieve Schilderkunst. In 1959 verhuisde het museum van zijn gehuurde ruimte naar het huidige gebouw: een mijlpaal van de 20e-eeuwse architectuur, ontworpen door Frank Lloyd Wright.

The Solomon R. Guggenheim Museum is the permanent home of a renowned and continuously expanding collection of Impressionist, Post-Impressionist, early Modern and contemporary art and also features special exhibitions throughout the year. The museum was established by the Solomon R. Guggenheim Foundation in 1939 as the Museum of Non-Objective Painting. In 1959, the museum moved from rented space to its current building, a landmark work of 20th-century architecture, designed by Frank Lloyd Wright.

 

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 Amedeo Modigliani - Naakt - 1917 Camille Pissaro  - Hermitage in Pontoise - 1867 Jean Metzinger - Femme à l'Eventail - 1912 Pablo Picasso - Accordionist - 1911 Paul Klee - Red Balloon - 1922 Pierre Auguste Renoir - Stilleven - 1885 Robert Delauney - Eiffeltoren met bomen - 1910 Roy Liechtenstein - Grrrrrrrrrrrr!! - 1965 Theo van Doesburg - Composition XI - 1918 Vasily Kandinsky - Schets voor Kompositie II - 1909 Vincent Van Gogh - Bergen in Saint-Rémy - 1889

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close