Kathmandu: Pashupatinath Temple

De Tempel van Pashupatinath is de heiligste hindoe-tempel van Nepal. Het dient als zetel van de nationale god, Heer Pashupatinath. Het complex is een verzameling van tempels , ashrams, afbeeldingen en inscripties die sinds de vierde eeuw gebouwd zijn langs de oevers van de heilige Bagmati-rivier. Vroeger was het alleen hindoes toegestaan ​​om de tempel te betreden. Anderen konden er naar kijken vanaf de andere zijde van de rivier. De laatste jaren zijn de normen versoepeld en kan iedereen de tempel bezoeken.

Pashupatinath Temple is Nepal’s most sacred Hindu shrine. The temple serves as the seat of the national deity, Lord Pashupatinath. The complex is a collection of temples, ashrams, images and inscriptions raised over the centuries along the banks of the sacred Bagmati river. Over the past times, only born Hindus were allowed to enter the temple. Others could look at it from other side of the river. However, the norms have been relaxed and everyone can now enter.

 

Categorieën Azië, Video, Video Kathmandu, Video NepalTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close