Bhaktapur

Bhaktapur was de grootste van de drie Newa-koninkrijken in de vallei van Kathmandu en was de hoofdstad van Nepal tot de tweede helft van de 15e eeuw. Vandaag is het de derde grootste stad in de vallei met een bevolking van meer dan 300.000 inwoners. Bhaktapur heeft het best bewaarde paleis en oude centrum in Nepal en wordt vermeld als een World Heritage Site door UNESCO voor zijn rijke cultuur, tempels, en hout-, metaal- en steenkunstwerken.

Bhaktapur was the largest of the three Newa kingdoms of the Kathmandu Valley, and was the capital of Nepal until the second half of the 15th century. Today it is the third largest city in the Kathmandu Valley, with a population of more than 300,000. Bhaktapur has the best preserved palace courtyards and old city center in Nepal, and is listed as a World Heritage Site by UNESCO for its rich culture, temples, and wood, metal and stone artworks.

Categorieën Azië, Video, Video Bhaktapur, Video NepalTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close