Fatehpur Sikri

Fatehpur Sikri werd in 1569 opgericht door de Mughal-keizer Akbar en diende als hoofdstad van het Mughalrijk van 1571 tot 1585. Na zijn militaire overwinningen op Chittor en Ranthambore, besloot Akbar om zijn hoofdstad te verschuiven van Agra naar een nieuwe locatie. Hier begon hij met de bouw van een ommuurde stad die vijftien jaar zou duren en bestaat uit een reeks koninklijke paleizen, een harem, rechtbanken, een moskee en andere gebouwen. Het complex werd kort na de voltooiing in 1585 verlaten ten gevolge van gebrek aan water en de nabijheid van de Rajputana-gebieden die steeds meer in beroering waren.

Fatehpur Sikri was founded in 1569 by the Mughal emperor Akbar, and served as the capital of the Mughal Empire from 1571 to 1585. After his military victories over Chittor and Ranthambore, Akbar decided to shift his capital from Agra to a new location. Here he commenced the construction of a planned walled city which took the next fifteen years in planning and construction of a series of royal palaces, harem, courts, a mosque, private quarters and other utility buildings. The Imperial complex was abandoned in 1585, shortly after its completion, due to paucity of water and its proximity with the Rajputana areas in the North-West, which were increasingly in turmoil.

Categorieën Azië, Video, Video Fatehpur Sikri, Video IndiaTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close