Deshnoke: Rat Temple of Karni Mata

De tempel van Karni Mata is berucht voor de ongeveer 20.000 zwarte ratten die er leven en vereerd worden. Het eten van voedsel waar ratten al aan geknabbeld hebben wordt beschouwd als een “hoge eer”. De legende wil dat Laxman, Karni Mata ‘s stiefzoon, verdronk in een vijver terwijl hij er probeerde uit te drinken. Karni Mata smeekte Yama, de god van de dood, om hem te doen herleven. Hij gaf toe, op voorwaarde dat Laxman en alle mannelijke kinderen van Karni Mata zouden reïncarneren als ratten. Een andere legende zegt dat een leger van 20.000 man deserteerde en vluchtte naar Deshnoke. Karni Mata spaarde hun leven, maar veranderde ze in ratten en bood hen de tempel aan als verblijfplaats. Het leger van soldaten sprak hun dankbaarheid uit en beloofde Karni Mata levenslang te dienen.

The temple of Karni Mata is famous for the approximately 20,000 black rats that live, and are revered in the temple. Eating food that has been nibbled on by the rats is considered to be a “high honor”. Legend has it that Laxman, Karni Mata’s stepson, drowned in a pond while he was attempting to drink from it. Karni Mata implored Yama, the god of death, to revive him. First refusing, Yama eventually relented, permitting Laxman and all of Karni mata’s male children to be reincarnated as rats. Another local folklore says that an army of 20,000 men deserted a nearby battle and came running to Deshnoke. Upon learning the sin of desertion, punishable by death, Karni Mata spared the lives but made them rats and offered the temple as the future place of stay. The army of soldiers expressed their gratitude and promised to serve Karni Mata lifelong.

Categorieën Azië, Video, Video Deshnoke, Video IndiaTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close