Bikaner: Junaghar Fort

Het fort van Junaghar werd gebouwd onder toezicht van Karan Chand, de premier van Raja Rai Singh, de zesde heerser van Bikaner die regeerde van 1571 tot 1611. De bouw van de muren en de bijbehorende gracht begon in 1589 en werd voltooid in 1594. Uit historische verslagen blijkt dat het, ondanks de herhaalde aanvallen van vijanden om het fort te veroveren, nooit ingenomen werd. Het 5,28 hectares grote fort is bezaaid met paleizen, tempels en paviljoenen.

The fort complex was built under the supervision of Karan Chand, the Prime Minister of Raja Rai Singh, the sixth ruler of Bikaner, who ruled from 1571 to 1611 AD. Construction of the walls and associated moat commenced in 1589 and was completed in 1594. Historical records reveal that despite the repeated attacks by enemies to capture the fort, it was not taken, except for a lone one-day occupation by Kamran Mirza. Kamran was the second son of the Mughal Emperor Babur who attacked Bikaner in 1534, which was then ruled by Rao Jait Singh. The 5.28 hectares large fort precinct is studded with palaces, temples and pavilions.

Categorieën Azië, Video, Video Bikaner, Video IndiaTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close