Jaipur: Hawa Mahal

Hawa Mahal (“Paleis der Winden”) werd in 1799 gebouwd door Maharaja Sawai Pratap Singh en ontworpen door Lal Chand Ustad in de vorm van de kroon van de hindoe-god Krishna. De unieke buitenkant met vijf verdiepingen lijkt op een honingraat van een bijenkorf en de 953 kleine vensters versieren het ingewikkelde traliewerk. De oorspronkelijke bedoeling van het rooster was om de koninklijke dames het dagelijkse leven in de straat beneden te laten observeren zonder gezien te worden. Het rooster maakt het ook mogelijk om koele lucht door het ingewikkelde patroon te sturen: airconditioning tijdens de hoge temperaturen in de zomer.

Hawa Mahal (“Palace of Winds”) was built in 1799 by Maharaja Sawai Pratap Singh and designed by Lal Chand Ustad in the form of the crown of Krishna, the Hindu god. Its unique five-storey exterior is akin to the honeycomb of a beehive with its 953 small windows called jharokhas decorated with intricate latticework. The original intention of the lattice was to allow royal ladies to observe everyday life in the street below without being seen, since they had to obey strict “purdah” (face cover). The lattice also allows cool air through the intricate pattern, air conditioning the whole area during the high temperatures in summers.

 

Hawa Mahal 01 Hawa Mahal 02 Hawa Mahal 03 Hawa Mahal 04 Hawa Mahal 05 Hawa Mahal 06 Hawa Mahal 07 Hawa Mahal 08 Hawa Mahal 09 Hawa Mahal 10 Hawa Mahal 11 Hawa Mahal 12 Hawa Mahal 13 Hawa Mahal 14 Hawa Mahal 15

Categorieën Azië, Pictures, Pictures India, Pictures JaipurTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close