Jaipur: Jantar Mantar

De Jantar Mantar is een verzameling van architectonische astronomische instrumenten, gebouwd door Rajput-koning Sawai Jai Singh. Het observatorium bestaat uit veertien grote geometrische apparaten voor het meten van de tijd, het voorspellen van verduisteringen, het lokaliseren van sterren, het vaststellen van de verbuigingen van planeten en het bepalen van de hoogte. De Samrat Yantra, het grootste instrument, is 27 meter hoog.

The Jantar Mantar is a collection of architectural astronomical instruments, built by Sawai Jai Singh who was a Rajput king. The observatory consists of fourteen major geometric devices for measuring time, predicting eclipses, tracking stars’ location as the earth orbits around the sun, ascertaining the declinations of planets and determining the celestial altitudes. The Samrat Yantra, the largest instrument, is 27 m high.

 

Jantar Mantar 01 Jantar Mantar 02 Jantar Mantar 03 Jantar Mantar 04 Jantar Mantar 05 Jantar Mantar 06 Jantar Mantar 07 Jantar Mantar 08 Jantar Mantar 09 Jantar Mantar 10 Jantar Mantar 11 Jantar Mantar 12 Jantar Mantar 13 Jantar Mantar 14 Jantar Mantar 15 Jantar Mantar 16 Jantar Mantar 17 Jantar Mantar 18 Jantar Mantar 19 Jantar Mantar 20 Jantar Mantar 21 Jantar Mantar 22 Jantar Mantar 23 Jantar Mantar 24 Jantar Mantar 25 Jantar Mantar 26

Categorieën Azië, Pictures, Pictures India, Pictures JaipurTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close