Jaipur: City Palace

Jaipur City Palace was de zetel van de maharadja van Jaipur, het hoofd van de Kachwaha Rajput-clan. Het herbergt nu een museum maar het grootste deel is nog steeds een koninklijke residentie. Het paleiscomplex omvat een enorme serie van binnenplaatsen, tuinen en gebouwen. Het paleis werd gebouwd tussen 1729 en 1732 door Sawai Jai Singh II, de maharadja van Jaipur. Hij plande en bouwde de buitenmuren en latere toevoegingen werden voortdurend gemaakt door opeenvolgende heersers tot in de 20e eeuw.

Jaipur City Palace was the seat of the Maharaja of Jaipur, the head of the Kachwaha Rajput clan. It now houses a museum but the greatest part of it is still a royal residence. The palace complex incorporates an impressive and vast array of courtyards, gardens and buildings. The palace was built between 1729 and 1732, initially by Sawai Jai Singh II, the ruler of Amber. He planned and built the outer walls, and later additions were made by successive rulers continuing up to the 20th century.

 

Chandra Mahal 01 Chandra Mahal 02 Chandra Mahal 03 Chandra Mahal 04 Chandra Mahal 05 Chandra Mahal 06 Chandra Mahal 07 Chandra Mahal 08 Chandra Mahal 09 Chandra Mahal 10 Chandra Mahal 11 Chandra Mahal 12 Chandra Mahal 13 Chandra Mahal 14 Chandra Mahal 15 Chandra Mahal 16 Chandra Mahal 17 Chandra Mahal 18

Categorieën Azië, Pictures, Pictures India, Pictures JaipurTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close