Beijing: Square of Heavenly Peace

Het Tiananmen-plein is een groot plein in het centrum van Peking, genoemd naar de Tiananmen-poort (Poort van de Hemelse Vrede) gelegen aan de noordelijke zijde van de Verboden Stad. Het is het vierde grootste stadsplein ter wereld (440.000 m²). Het heeft grote culturele betekenis omdat het de plek was van een aantal belangrijke gebeurtenissen in de Chinese geschiedenis . Buiten China is het plein vooral bekend in de recente als het centrum van de protesten van 1989, een pro-democratische betoging die op 4 juni 1989 eindigde met het neerschieten van meerdere honderden en mogelijk duizenden burgers door soldaten.

Tiananmen Square is a large square in the center of Beijing, named after the Tiananmen gate (Gate of Heavenly Peace) located to its North, separating it from the Forbidden City. Tiananmen Square is the fourth largest city square in the world (440,000 m2). It has great cultural significance as it was the site of several important events in Chinese history. Outside China, the square is best known in recent memory as the focal point of the Tiananmen Square protests of 1989, a pro-democracy movement which ended on 4 June 1989 with the declaration of martial law in Beijing by the government and the shooting of several hundred or possibly thousands of civilians by soldiers.

 

Plein van de Hemelse Vrede 01 Plein van de Hemelse Vrede 02 Plein van de Hemelse Vrede 03 (Mausoleum van Mao) Plein van de Hemelse Vrede 04 (Mausoleum van Mao) Plein van de Hemelse Vrede 05 (Monument van de Volkshelden) Plein van de Hemelse Vrede 06 (Museum van de Geschiedenis en de Revolutie van China) Plein van de Hemelse Vrede 07 (Hal van het Volk) Plein van de Hemelse Vrede 08 (Hal van het Volk) Plein van de Hemelse Vrede 09 Plein van de Hemelse Vrede 10 (Tienanmentoren) Plein van de Hemelse Vrede 12 (Monument van de Volkshelden) Plein van de Hemelse Vrede 13 Plein van de Hemelse Vrede 14 (Mao Zedong Memorial Hall) Plein van de Hemelse Vrede 15 (Mao Zedong Memorial Hall) Plein van de Hemelse Vrede 16 (Mao Zedong Memorial Hall) Plein van de Hemelse Vrede 17 (Mao Zedong Memorial Hall) Plein van de Hemelse Vrede 18 (Mao Zedong Memorial Hall) Plein van de Hemelse Vrede 19 (Mao Zedong Memorial Hall)

Categorieën Azië, Pictures, Pictures Beijing 1999, Pictures China 1999Tags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close