Beijing: Square of Heavenly Peace

Het Tiananmen-plein is een groot plein in het centrum van Peking, genoemd naar de Tiananmen-poort (Poort van de Hemelse Vrede) gelegen aan de noordelijke zijde van de Verboden Stad. Het is het vierde grootste stadsplein ter wereld (440.000 m²). Het heeft grote culturele betekenis omdat het de plek was van een aantal belangrijke gebeurtenissen in de Chinese geschiedenis . Buiten China is het plein vooral bekend in de recente als het centrum van de protesten van 1989, een pro-democratische betoging die op 4 juni 1989 eindigde met het neerschieten van meerdere honderden en mogelijk duizenden burgers door soldaten.

Tiananmen Square is a large square in the center of Beijing, named after the Tiananmen gate (Gate of Heavenly Peace) located to its North, separating it from the Forbidden City. Tiananmen Square is the fourth largest city square in the world (440,000 m2). It has great cultural significance as it was the site of several important events in Chinese history. Outside China, the square is best known in recent memory as the focal point of the Tiananmen Square protests of 1989, a pro-democracy movement which ended on 4 June 1989 with the declaration of martial law in Beijing by the government and the shooting of several hundred or possibly thousands of civilians by soldiers.

Categorieën Azië, Video, Video Beijing 1999, Video China 1999Tags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close