Cairo: Saqqara

Saqqara is een enorme, antieke begraafplaats in Egypte die als necropolis diende voor de oude Egyptische hoofdstad Memphis. In Saqqara werd het oudste stenen complex in de geschiedenis gebouwd: de piramide van Djoser, gebouwd tijdens de Derde Dynastie (2650 voor Christus). Zestien andere Egyptische farao’s bouwden piramides in Saqqara, die nu in verschillende staten van conservering of verval zijn. Hoge ambtenaren voegden eveneens private grafmonumenten toe aan deze necropolis gedurende de gehele faraonische periode. Meer dan 3000 jaar bleef het een belangrijk complex voor niet-koninklijke begrafenissen en ceremonies, tot ver in de Ptolemaeïsche en Romeinse tijd.

Saqqara is a vast, ancient burial ground in Egypt, serving as the necropolis for the Ancient Egyptian capital, Memphis. At Saqqara, the oldest complete stone building complex known in history was built: Djoser’s step pyramid, built during the Third Dynasty (2650 BC). Another 16 Egyptian kings built pyramids at Saqqara, which are now in various states of preservation or dilapidation. High officials added private funeral monuments to this necropolis during the entire pharaonic period. It remained an important complex for non-royal burials and cult ceremonies for more than 3,000 years, well into Ptolemaic and Roman times.

 

Sakkara 01 Sakkara 02 Sakkara 03 Sakkara 04 Sakkara 05 Sakkara 06 Sakkara 07 Sakkara 08 Sakkara 09

Categorieën Midden-Oosten, Pictures, Pictures Cairo, Pictures EgyptTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close