Cairo: Egyptian Museum

Het Egyptisch Museum bevat 120.000 stukken van de oude Egyptische geschiedenis en herbergt de grootste collectie van faraonische oudheden ter wereld. Een museum werd opgericht in 1858 in een voormalig pakhuis na de oprichting van de nieuwe afdeling Oudheden onder leiding van Auguste Mariette. Het gebouw lag aan de oever van de rivier de Nijl en in 1878 leed het aanzienlijke schade na een overstroming. In 1892 werden de collecties verplaatst naar een voormalig koninklijk paleis, in de wijk Gizeh van Caïro. Ze bleven daar tot 1902 toen ze werden verplaatst, voor de laatste keer, naar het huidige museum aan het Tahrirplein. Tijdens de Egyptische revolutie van 2011 werd het museum geplunderd en twee mummies werden naar verluidt vernietigd. Verschillende artefacten werden ook beschadigd en ongeveer 50 objecten werden gestolen, waarvan er ondertussen 25 zijn teruggevonden.

The Egyptian Museum contains many important pieces of ancient Egyptian history. It houses the world’s largest collection of Pharaonic antiquities. A museum was established at Boulaq in 1858 in a former warehouse, following the foundation of the new Antiquities Department under the direction of Auguste Mariette. The building lay on the bank of the Nile River, and in 1878 it suffered significant damage in a flood of the Nile River. In 1892, the collections were moved to a former royal palace, in the Giza district of Cairo. They remained there until 1902 when they were moved, for the last time, to the current museum in Tahrir Square. During the Egyptian Revolution of 2011, the museum was broken into, and two mummies were reportedly destroyed. Several artifacts were also shown to have been damaged and around 50 objects were lost. Since then 25 objects have been found.

 

Egyptisch Museum 00 Egyptisch Museum 01 Egyptisch Museum 02 Egyptisch Museum 03 Egyptisch Museum 04 Egyptisch Museum 05 Egyptisch Museum 06 Egyptisch Museum 07 Egyptisch Museum 08 Egyptisch Museum 09 Egyptisch Museum 10 Egyptisch Museum 11 Egyptisch Museum 12 Egyptisch Museum 13 Egyptisch Museum 14 Egyptisch Museum 15 Egyptisch Museum 16 Egyptisch Museum 17 Egyptisch Museum 18 Egyptisch Museum 19 Egyptisch Museum 20 Egyptisch Museum 21 Egyptisch Museum 22 Egyptisch Museum 23 Egyptisch Museum 24 Egyptisch Museum 25 Egyptisch Museum 26 Egyptisch Museum 27 Egyptisch Museum 28 Egyptisch Museum 29 Egyptisch Museum 30 Egyptisch Museum 31 Egyptisch Museum 32 Egyptisch Museum 33 Egyptisch Museum 34 Egyptisch Museum 35 Egyptisch Museum 36

Categorieën Midden-Oosten, Pictures, Pictures Cairo, Pictures EgyptTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close