Cairo: Giza

De piramides van Gizeh (ook bekend als de piramides van Cheops, Chefren en Mycerinos) werden gebouwd rond 2560 voor Christus. Het complex is het oudste van de zeven wonderen van de Oude Wereld en het enige dat grotendeels intact is gebleven. De Grote Sfinx is de grootste monoliet ter wereld: 73,5 meter lang, 19,3 meter breed en 20.22 meter hoog. Er wordt algemeen aangenomen dat het gebouwd werd tijdens de heerschappij van farao Khafra (c . 2558-2532 voor Christus).

The Pyramids of Giza (also known as the Pyramids of Cheops, Khufu and Micerinos) were built at around 2560 BC. The complex is the oldest of the Seven Wonders of the Ancient World, and the only one to remain largely intact. The Great Sphinx is the largest monolith statue in the world, standing 73.5 metres long, 19.3 metres wide, and 20.22 m high. It is commonly believed to have been built by ancient Egyptians of the Old Kingdom during the reign of the Pharaoh Khafra (c. 2558–2532 BC).

 

Piramiden 01 Piramiden 02 Piramiden 03 Piramiden 05 Piramiden 06 Piramiden 07 Piramiden 08 Piramiden 09 Piramiden 10 Sfinx 01 Sfinx 02

Categorieën Midden-Oosten, Pictures, Pictures Cairo, Pictures EgyptTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close