Cairo: Memphis

Memphis was de oude hoofdstad van Aneb-Hetch, gelegen in Beneden-Egypte. Volgens de antieke schrijver Manetho werd de stad gesticht door farao Menes in ongeveer 3000 voor Christus. Het bleef een belangrijke stad in de antieke mediterrane geschiedenis en bezette een strategische ligging aan de monding van de Nijldelta. De belangrijkste haven, Peru-nefer, had een hoge dichtheid van workshops, fabrieken en pakhuizen die voedsel en goederen over heel het oude koninkrijk verspreidden. De site stond naar verluidt onder de bescherming van de god Ptah, de beschermheilige van de ambachtslieden.

Memphis was the ancient capital of Aneb-Hetch in Lower Egypt. According to legend related by Manetho, the city was founded by the pharaoh Menes in around 3000 BC. It remained an important city throughout ancient Mediterranean history and occupied a strategic position at the mouth of the Nile delta. Its principal port, Peru-nefer, harboured a high density of workshops, factories, and warehouses that distributed food and merchandise throughout the ancient kingdom. During its golden age, Memphis thrived as a regional centre for commerce, trade, and religion. The site was believed to be under the protection of the god Ptah, the patron of craftsmen.

 

Memphis 01 Memphis 02 Memphis 03 Memphis 04 Memphis 05 Memphis 06 Memphis 07 Memphis 08 Memphis 09 Memphis 10 Memphis 11 Memphis 12 Memphis 13 Memphis 14

Categorieën Midden-Oosten, Pictures, Pictures Cairo, Pictures EgyptTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close