Rome: Colosseum

De bouw van het Colosseum begon onder keizer Vespasianus in 70 n.C. en werd in 80 n.C. onder zijn opvolger en erfgenaam Titus afgerond. Het Colosseum kon plaats bieden aan tussen de 50.000 en 80.000 toeschouwers en werd gebruikt door gladiatoren en spektakels zoals zeeslagen, jachten op exotische dieren, toneelstukken, het naspelen van beroemde veldslagen en drama’s op basis van de klassieke mythologie. Vanaf de vroege middeleeuwen werd het gebouw niet meer gebruikt voor entertainment.

Construction of the Colosseum began under emperor Vespasian in 70 AD and was completed in 80 AD under his successor and heir Titus. The Colosseum could hold between 50,000 and 80,000 spectators and was used for gladiatorial contests and public spectacles such as mock sea battles, animal hunts, executions, re-enactments of famous battles, and dramas based on classical mythology. The building ceased to be used for entertainment in the early medieval era.

 

Colosseum 01 Colosseum 02 Colosseum 03 Colosseum 04 Colosseum 05 Colosseum 06 Colosseum 07 Colosseum 08 (Standplaats Colossus van Nero) Colosseum 09 Colosseum 10 Colosseum 11

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Italy, Pictures RomeTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close