Rome: Forum Romanum

Het Forum Romanum is een rechthoekig plein, omringd door de ruïnes van een belangrijke antieke overheidsgebouwen in het centrum van de stad Rome. Burgers van de oude stad noemden deze ruimte, oorspronkelijk een marktplaats, het Forum Magnum of gewoon het Forum. Het was eeuwenlang het centrum van het Romeinse openbare leven: de plaats van triomfantelijke processies en verkiezingen, de locatie voor openbare toespraken, strafprocessen en gladiatorenwedstrijden en het commerciële centrum van de stad.

The Forum Romanum is a rectangular plaza surrounded by the ruins of several important ancient government buildings at the center of the city of Rome. Citizens of the ancient city referred to this space, originally a marketplace, as the Forum Magnum, or simply the Forum. It was for centuries the center of Roman public life: the site of triumphal processions and elections, the venue for public speeches, criminal trials, and gladiatorial matches; and the nucleus of commercial affairs.

 

Forum Romanum 01 Forum Romanum 02 Forum Romanum 03 Forum Romanum 04 Forum Romanum 05 Forum Romanum 06 Forum Romanum 07 Forum Romanum 08 Forum Romanum 09 Forum Romanum 10 Forum Romanum 11 Forum Romanum 12 Forum Romanum 13 Forum Romanum 14 Forum Romanum 15 Forum Romanum 16

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Italy, Pictures RomeTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close