Ravenna: Sant’ Apollinare in Classe

De basiliek van Sant ‘ Apollinare in Classe werd in het begin van de 6e eeuw gebouwd in opdracht van bisschop Ursicinus. De basiliek werd ingewijd op 9 mei 549 door bisschop Maximianus en gewijd aan Sint Apollinaris, de eerste bisschop van Ravenna. De vervaagde fresco’s tonen een aantal van de aartsbisschoppen van Ravenna en dateren uit de 18e eeuw.

The Basilica of Sant’ Apollinare in Classe was erected at the beginning of 6th century by order of Bishop Ursicinus. Sant’Apollinare in Classe was consecrated on May 9, 549 by Bishop Maximian and dedicated to Saint Apollinaris, first bishop of Ravenna. The faded frescos depict some of the archbishops of Ravenna, and date to the 18th century.

 

Ravenna 01 (overzicht) Ravenna 02 (Mausoleum van Theodorik) Ravenna 03 (San Appolinare) Ravenna 04 (San Appolinare) Ravenna 05 (San Appolinare) Ravenna 06 (San Appolinare) Ravenna 07 (San Appolinare) Ravenna 08 (San Appolinare) Ravenna 09 (San Appolinare) Ravenna 10 (San Appolinare) Ravenna 11 (San Appolinare) Ravenna 12 (San Appolinare) Ravenna 12 (Santa Chiara)

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Italy, Pictures RavennaTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close