Siem Reap: Beng Mealea

Beng Mealea is een van de meest mysterieuze tempels van Angkor, omdat de natuur er volledig vrij spel gekregen heeft. Deze tempel, gebouwd volgens dezelfde plattegrond als Angkor Wat, is Angkor’s ultieme Indiana Jones-ervaring. Beng Mealea, gebouwd in de 12e eeuw onder Suryavarman II, is omsloten door een enorme gracht van 1.2 km op 900m , waarvan vandaag de dag een groot deel is opgedroogd. De tempel was ooit volledig overwoekerd door de jungle maar in de afgelopen jaren is er werk van gemaakt om toeristen de kans te geven de tempel te bezoeken. Na het binnenkomen moeten bezoekers zich een weg banen tussen stapels gigantische stenen, door lange donkere kamers en over enorme boomwortels om tot aan de centrale toren te komen, die volledig is ingestort . Verstopt tussen het puin en het gebladerte zijn verschillende indrukwekkende houtsnijwerken, evenals een goed bewaard gebleven bibliotheek.

Beng Mealea is one of the most mysterious temples at Angkor, as nature has well and truly run riot. Built to the same floorplan as Angkor Wat, exploring this temple is Angkor’s ultimate Indiana Jones experience. Built in the 12th century under Suryavarman II, Beng Mealea is enclosed by a massive moat measuring 1.2km by 900m, much of which has dried up today. The temple used to be utterly subsumed by jungle, but some of the dense foliage has been cut back in recent years. Entering from the south, visitors wend their way over piles of masonry, through long dark chambers and between hanging vines to arrive at the central tower, which has completely collapsed. Hidden away among the rubble and foliage are several impressive carvings, as well as a well-preserved library.

Categorieën Azië, Video, Video Cambodia 2014, Video Siem Reap 2014Tags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close